بوسیلهمدیر سایت / دسته‌بندی نشده / ‏0 دیدگاه

مسئول اقامتگاه ارگ رادکان: ارگ رادکان یادآور میراث گذشته مردم است

اقامتگاه بوم‌گردی ارگ رادکان در جذب گردشگری استان تحول جدیدي ایجاد می کند.

مسئول اقامتگاه بوم گردی ارگ رادکان با بیان این مطلب افزود: اقامتگاه بوم‌گردی ارگ رادکان این شرایط را دارد که در جذب گردشگری استان تحول جدیدي ایجاد کند.

صادق کاظمیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا- منطقه خراسان، با بیان این مطلب، در خصوص این اقامتگاه گفت: ارگ رادکان، اولین اقامتگاه بوم‌گردی در خراسان‌رضوی بود که سال گذشته با حضور دكتر سلطاني فر معاون رئیس جمهور و رئيس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری افتتاح شد.

وی افزود: این اقامتگاه خانه‌ای با قدمت حدود ١٥٠ سال است که به عنوان میراثی از گذشتگان ما به همان شکل مرمت و بازسازی شده است و تبدیل به اولین اقامتگاه بوم‌گردی، با کیفیت خوب در سطح استان شد. گردشگران داخلی و خارجی می توانند با اقامت در این مکان از نزدیک با تجربه زندگی گذشتگان ما آشنا شوند.

وي افزود: اقامتگاه بوم گردی ارگ رادکان در روستای رادکان و در نزدیکی میل تاریخی رادکان واقع شده‌است و با رنگهای زیبا و تزئینات اصیل آراسته‌شده‌است. این خانه سنتی امکان اقامت بومی، طبیعت‌گردی و رصد آسمان پر ستاره، پذیرایی محلی، امکان خرید محصولات بومی را فراهم می‌آورد. این مجموعه برمبنای هماهنگی با طبیعت طراحی شده و اگرچه در منطقه‌ای روستایی قرار دارد، تمامی امکانات رفاهی و آسایش یک مجموعه گردشگری در آن لحاظ گردیده‌است.

مؤسس اقامتگاه بوم گردی ارگ رادکان گفت: هدف اصلی در ایجاد و توسعه اقامتگاه‌های بوم گردی که دارای هویت و ساختار بومی هستند، رسیدن به توسعه‌ پایدار است. اقامتگاه‌های بوم‌گردی تنها جنبه اقامتی ندارد بلکه در آنها فعالیت‌های مختلفی همچون ارائه غذا و نوشیدنی بومی، ساخت، آموزش و فروش صنایع‌دستی محلی، اجرای نمایش و موسیقی سنتی، برگزاری رویدادهای بومی و تورها و فعالیت‌های بوم‌گردی فراهم شده است. مکان فیزیکی اقامتگاه، به‌دلیل سبک معماری، مصالح ارگانیک به‌کار رفته، طراحی داخلی و مبلمان بومی آن نیز به‌عنوان اکوموزه بومی، بخشی از یک جاذبه گردشگری است. مهم‌ترین اصلی که در اقامتگاه‌ بوم‌گردی رعایت می شود مشارکت جامعه محلی در فعالیت‌های گردشگری است.

وی افزود: الگوی توسعه گردشگری در اقامتگاه‌ بوم‌گردی، براساس گردشگری جامعه‌محور است که می‌تواند نقش عمده‌ای را در توانمندسازی مردم محلی، توسعه منابع انسانی، تنوع و رشد اقتصادی و همچنین خلق فرصت‌های شغلی جدید ایفا کند و لازم به یادآوری است که رویکرد مبتنی بر جامعه محلی، از الزامات توسعه گردشگری پایدار است.

این کارآفرین برتر عنوان کرد: کارآفرینی نیاز جدی روستاهای ما برای برون رفت از مشکلات موجود از جمله بیکاری می باشد و در این راستا گردشگری می تواند به عنوان پتانسیل مهم روستاهای ما مورد توجه ویژه کارآفرینان ما قرار گیرد.در اقامتگاه بوم گردی ارگ رادکان تلاش شده است تا به شکل مستقیم و غیر مستقیم برای مردم روستا کارآفرینی صورت پذیرد.در این راستا بیشتر پرسنل و کارکنان این اقامتگاه افراد بومی هستند .همچنین در طی دوره احیا و مرمت این پروژه که چندین ماه به طول انجامید قریب به اتفاق، نیروهای عملیاتی و کاری از افراد بومی بودند که به صورت شبانه روزی و در دو نوبت برای ساخت این مکان فعالیت می‌کردند.

کاظمیان تصریح کرد: علاوه بر افزایش تبادلات فرهنگی و بهبود مراودات اجتماعی مردم روستا، با توجه به تاکید بر تامین کلیه مایحتاج مورد نیاز اقامتگاه از روستا و نیز استفاده از کارکنان محلی و افزایش خریدهای محلی توسط گردشگران، به طور جدی بر افزایش شاخص های رفاهی و اشتغال روستا مؤثر خواهد بود، در حال حاضر نیز به شكل غیر مستقیم، از توان اهالي روستا در تهیه و تولید مواد اولیه‌ مورد نیازاین اقامتگاه، از جمله محصولات لبنی، خشکبار، زعفران ، گیاهان دارویی و… می توان اشاره کرد.

وی افزود: ارگ رادکان با توجه به پتانسیل گردشگری و نیز همجوار بودن آن با یک طبیعت زیبا می‌تواند افراد بسیاری را نیز به خود جذب کند.

مسئول اقامتگاه ارگ رادکان خاطرنشان کرد: از نظر طبيعي رودخانه رادكان که سرمنشاء کشف‌رود بوده و برج نجومي رادكان شاهكار خواجه نصير توسي در کنار سه اثر دیگر که ثبت میراث ملي رسیده اند، از مکانهای دیدنی این روستا می باشد.

مؤسس اقامتگاه بوم گردی ارگ رادکان با اشاره به استقبال بسیار خوبی که از سوی مردم به ویژه قشر فرهنگی و تحصیل کرده جامعه صورت گرفت، اظهار کرد: ارگ رادکان این قابلیت را دارد که میراث گذشته را برای مردم یادآور شود و تمام طراحی‌ معماری، پذیرایی و موسیقی رنگ و بوی گذشته دارد.

وی در خصوص پتانسيل اين اقامتگاه در سال 2017، افزود: این اقامتگاه مکان مناسبی برای برگزاری همایش‌ها و جلساتی با حضور مهمان‌های خارجی می باشد که علاقمند به آشنایی با فرهنگ ، هنر و معماری فاخر پیشین ما هستند. قصد داریم که این اقامتگاه به یک مکان برای دنبال کردن رویدادهای فرهنگی تبدیل شود.

این کارآفرین برتر در پاسخ به این سئوال که چگونه به عنوان کارآفرین برتر شناخته شد، عنوان کرد: در همایشی ملی اقتصاد مقاومتی و توسعه روستایی که روز گذشته 19 فروردین‌ماه در تهران با حضورجناب آقای دکتر روحانی رئیس جمهور، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور و عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور، برگزار شد، از کارآفرینان حوزه روستاهای کشور با اهداء لوح تقدیر به عمل آمد و در این میان، اقامتگاه بوم گردی ارگ رادکان از خراسان‌رضوی به عنوان طرح برتر برگزیده شد.